Безопасност и здраве при работа - част от приоритетите пред ЕК

Снимка: БГНЕС

Мисията на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (EU-OSHA) е Европа да се превърне в по-безопасно, по-здравословно и по-продуктивно място за работа.

Агенцията проучва, разработва и разпространява надеждна, балансирана и обективна информация за безопасността и здравето и организира общо европейски кампании за повишаване на осведомеността.Създадена от Европейския съюз през 1994 г. и със седалище в Билбао, Испания,

Агенцията обединява представители от Европейската комисия, правителствата на държавите членки, организации на работодателите и служителите, както и водещи специалисти от всички държави членки на ЕС-28 и извън него и проучва, разработва и разпространява надеждна,балансирана и обективна информация за безопасността и здравето, като работи в мрежа с организации в цяла Европа за подобряване на условията на труд.

Кампанията „Здравословни работни места за всички възрасти“ за 2016-2017 г. си поставя за цел да помогне на работодателите да се справят с предизвикателствата на застаряващата работна сила и да повишат осведомеността относно значението на устойчивата работа през целия професионален живот на работниците и служителите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!