Престъпленията от омраза във Великобритания са се увеличили след Брекзит


Ново проучване показва, че по-голямата част от гражданите на Обединеното кралство са на мнение, че престъпленията от омраза са се увеличили след юнския вот за излизане от структурите на Общността, съобщава вестник The Independent. Внушителните 76 % от анкетираните са споделили, че престъпленията от омраза в настоящия момент са проблем във Великобритания. Проучването е установило, че няма сериозно разделение по този въпрос между привърженици и противници на Брекзит. Все пак тези, които са гласували за напускането на клуба на Брюксел, са по-малко склонни да вярват, че престъпленията от омраза в страната са се увеличили от юни насам. Изследването обаче показва, че една малка част от хората в обществото очевидно отказват да признаят престъпления от омраза като такива.

Министърът на външните работи на Австрия  подкрепи призивите за обратен завой в бежанската политика на Европейския съюз, пише германският вестник Die Welt:

Трябва да спрем хората, опитващи се незаконно да дойдат при нас на границата и да не се грижим за тях, като ги връщаме обратно в родните им страни, подчерта първият дипломат на Виена. Ако последното не е възможно, те трябва да бъдат настанявани в приемни центрове извън Европа, които все пак са управлявани и финансирани от Брюксел.

С цел да се регулира броя на новопристигналите хора, австрийският  външен министър  предлага програма за временно презаселване, която предвижда в европейските държави временно да бъдат допускани "най-слабите от слабите". Така ще бъде правено разграничение между хора, които спешно се нуждаят от помощ, и такива, чиято цел е само по-добър живот. Идеята от Австрия не е нова припомня вестник Die Welt.

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!