Оперативна програма „Региони в растеж“ финансира нов учебен корпус в НХА

Нов учебен корпус започва да изгражда Националната художествена академия в София. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Оперативната програма „Региони в растеж“ е разработена в съответствие със стратегията на Европейския съюз за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж (Европа 2020). Приоритетна ос 3 - „Регионална образователна инфраструктура“ е насочена към подобряване на образователната инфраструктура от национално и регионално значение. Тя предоставя квалификация и умения на учащите, свързани с нуждите на пазара на труда, но същевременно е насочена и към подкрепа за обекти на образователната инфраструктура за учащи в неравностойно положение, приоритизирани на национално ниво. 

Изпълнението на проекта е със срок от 30 месеца и се очаква да приключи в края на април 2019-а година.

Новият учебен корпус ще представлява функционална четириетажна сграда, сутерен и терасовиден етаж. В новия корпус ще бъдат изградени 3 лекционни зали, 16 художествени ателиета, компютърна зала, библиотека с книгохранилище и необходими комуникационни, санитарни и технически помещения.

За целите на проекта разказва неговият ръководител Весела Колева

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!