Възможности за европейско финансиране на проекти през 2017 година

През 2016 г. ОИЦ Пловдив  е провел 62 информацшионни събития на територията на областта. Участвали са 1681 лица – представители на общинските администрации, бизнеса, сдружения и фондации, земеделски производители и граждани. Общо за годината, служители на центъра са отговорили на над 350 запитвания и са дали информация по конкретни въпроси. 

Целите на Стратегията „Европа 2020” се адаптират и превръщат в национални цели за всяка страна-членка на ЕС, в съответствие с конкретната ситуация и обстоятелства в страната. Възможностите за 2017-та година коментира Мария Вълканова – управител на Областен информационен център – Пловдив.

Очакванията са за ОП „Иновации и конкурентна способност”,”Развитие на човешките ресурси”, „Развитие на селските райони” заедно с подкрепа за развитие на неземеделските дейности.

Стартова помощ за млади земеделски стопани, Иновации преработка и маркетинг на селскостопански продукти.

През януари 2017 г. ще бъде отворена и процедура за развитие на клъстери и насърчаването на бизнес кооперирането в България и свързването в клъстери. 

Експертите на ОИЦ не разработват бизнес планове, но могат да дават актуална информация по всички оперативни програми, както и за Програмата за развитие на селските райони. Да окажат помощ с определяне на допустимост на дейностите, които интересуват хората за финансиране по европейските структурни инвестиционни фондове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!