The Times: Великобритания е изправена пред „десетилетие на сътресения“ след Брекзит


Християнсоциалният съюз ще засили натиска за въвеждане на по-строги правила по отношение на миграционната и интеграционната политика , съобщава германски ежедневник.

От документ на партията, вече широко отразен в медиите, става ясно, че баварската партия ще настоява за въвеждането на забрана за носене на бурка и хиджаб на местата, където това е възможно - като например публичните и открити пространства.

В допълнение, на съдебните служители също следва да бъде наложена забрана за покриване на лицето. Доверието в съдебната система не бива да бъде разклащано от появата на забулен съдия или прокурор, става ясно от текста на ХСС, в който се акцентира върху това чужденците в страната да положат повече усилия за възприемане на германските ценности.



Великобритания след Брекзита е изправена пред „десетилетие на сътресения“ със забавен на икономическия ръст, заради застаряващото население и технологичната трансформация, която може да доведе до загуба на 15 млн. работни места, пише The Times.

От Института за изследване на публичната политика заявиха, че резултатите от референдума са причинили „значителен шок“ в политическата и икономическата система на Обединеното кралство, което може да доведе до постоянно малък икономически ръст и нисък стандарт на живот.

Бързото застаряване на населението ще наложи нови ограничения на държавата, като се очаква липсата на средства за социална грижа за възрастни да достигне 13 млрд. паунда до 2030 г.


Още европейски новини на: www.euranetplus-inside.eu.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!