Брюксел проправи пътя за премахване на таксите за роуминг през юни тази година



Европейският съюз сключи предварителен договор за ограничаване на таксите на телекомуникационни оператори, които плащат едни на други за използването на мобилни услуги зад граница, предава Reuters. Така Брюксел проправи пътя за премахване на таксите за роуминг през юни тази година.Таванът на таксите на едро е последното парче от пъзела, необходимо за премахването и на таксите на дребно от 15 юни тази година. Така усилията от страна на Брюксел по отношение на това гражданите да използват телефоните си в чужбина, без да плащат допълнително, се увенчават с успех.

Страните от Европейския съюз могат да отказват убежище на хора, които са били замесени с терористична организация, дори и ако лично те не са извършили или планирали актове на насилие, постанови Съдът на ЕС, цитиран от Ройтерс.

Той подкрепи решение на белгийския Държавен съвет. Поводът - преди пет години Белгия отхвърля молбата за убежище на Мустафа Лунани - мароканец, осъден на затвор в Белгия заради членството си в мароканска ислямистка група.

Съдът на ЕС постановяви, че присъдата, издадена за осигуряване на фалшиви паспорти с цел изпращане на доброволци за групировката "Мароканска ислямска бойна група", е достатъчно основание да се откаже убежище според правилата на съюза.

Още европейски новини на: www.euranetplus-inside.eu.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!