Гърция получава още кредити от еврозоната, само ако МВФ се присъедини към текущата спасителна програма


Британският парламент започва обсъждане на законопроекта, който да позволи на правителството да задейства процедурата за излизане на страната от Европейския съюз, съобщават информационните агенции. На 24 януари 2017 г. Върховният съд на Великобритания постанови, че правителството трябва да получи одобрението на депутатите, преди да започне процеса по напускане на ЕС. 


Гърция ще получи още кредити от еврозоната, само ако Международният валутен фонд се присъедини към текущата спасителна програма. Това заяви ръководителят на  Европейския стабилизационен механизъм Клаус Реглинг, цитиран от Ройтерс. Фондът ще обсъди ролята си в подпомагането на Гърция на заседание на 6 февруари.   



Австрия планира да забрани пълното забулване на лицето на публични места, предадоха Ройтерс и ДПА. Вчера правителството публикува пакет от по-твърди политики за интегриране на мигрантите и мерки за борба срещу безработицата като основни елементи от нова коалиционна програма. Тя цели да неутрализира нарастващата подкрепа за крайнодясната Партия на свободата.
   
Още европейски новини на: www.euranetplus-inside.eu.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!