Видинско училище ще се модернизира по европейска програма

8 учители от видинското средно училище "Цар Симеон Велики" ще преминат квалификационни курсове по проект "Умения на 21 век за преподаватели" на Европейската програма "Еразъм +". Училището защитава проекта по квалификационна дейност 1, която е за образователна мобилност. Целта е не само да се промени преподаването в клас, но и мениджмънта на училището, така че да се дигитализират основните дейности.

"Курсовете са в рамките на една учебна година. Сумата на проекта е 22 хиляди евро. Това е една много добра субсидия, която нашето училище получава от Европейския съюз, за да може да повиши квалификацията на учителите. Проектът ще се реализира в период от 1 година- от 2016 до август 2017 година. През този период ще има участие на 8 учители от училището в различни квалификационни курсове. Темата на курсовете е свързана с дигитализиране на училището", обясни учителят по информационни технологии Цветанка Стоянова, която е и координатор на училищните проекти по "Еразъм+".

Три от курсовете ще бъдат в Англия, един в Барселона, предстои обучение в Хелзинки през април. По време на едноседмичния престой в столицата на Финландия учителите от Средно училище "Цар Симеон Велики" ще посетят местни училища, за да наблюдават добри практики и как се прилагат технологиите във финландските училища.

През януари се проведе курсът за дигитално училище в Тенерифе.

"Изключително полезно беше обучението, защото видяхме нови неща, които касаят дигитализацията на училището. Погледнахме малко в бъдещето, защото видяхме какви са новите тенденции, видяхме как да се обръща внимание на дигитализацията. Не е малко и това, че вече се променят нещата и акцентът от компютърни кабинети вече пада върху преносими дигитални устройства, които могат да се ползват на различни места, което е по- ефикасен вариант", коментира директорът на училището Венцислав Станев.

"Разпространението и устойчивост на резултатите е нещо, на което страшно много наблягаме в нашите проекти", допълни Цветанка Стоянова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!