Европа ни учи как да разпознаваме произхода и начина на прозводство на риба

ЕС е най-големият вносител на риба, а европейците изяждат средно по 23 килограма риба и морска храна на година. Макар консумацията на риба в България да е една от най-ниските в съюза, е важно българските потребители да получат информация как да различават риба и морски продукти, произведени по начин, щадящ природата. Устойчивата морска храна в Европа може да бъде разпозната чрез наръчници с препоръки към потребителите. Природозащитната организация WWF - България за първи път разпространява у нас Рибен буквар 2.0, на български език, в книжен и електронен вариант. Наръчникът е в джобен формат и всеки може да го получи безплатно, ако до края на февруари посети интерактивната инсталация, представляваща макет на кит. Той е посетил вече Милано, Барселона и Лисабон. Целта е повишаване осведомеността на потребителите относно необходимостта да пазаруват устойчиво, разказва Иван Радев от WWF - България. На езика на потребителите това означава, че на етикета трябва да бъде изписан районът и методът на улов на риба. Автор: Емилия Николова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!