Антонио Таяни: Да скъсим дистанцията между ЕП и гражданите

Снимка: БГНЕС

Европа не е само ЕЦБ и не е само Шенген. Ние искаме да засилим Шенген, да засилим вътрешния пазар, но това не е единственото, каза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни при посещението си в София. Ценностите са много важни. Ние трябва да имаме мечти и да подкрепяме мечтите на младите. Защото без ценности и мечти няма да можем да работим. Като председател на ЕС, аз силно вярвам в това, че трябва да работим за нашите ценности, добави Таяни.
Европейският съюз трябва да си постави 3 основни цели: първо – да намалим незаконната имиграция, второ – да се преборим с тероризма и трето – да намалим младежката безработица.
Така председателят на Европейския парламент Антонио Таяни очерта приоритетите на съюза на срещата си с младежи в СУ „Св. Климент Охридски“. Според Таяни, трябва да се положат много усилия за възстановяване на индустрията в Европа и за създаването на силна политика в подкрепа на индустрията. Трябва да се работи за преодоляването на климатичните промени, в подкрепа на малките и средни предприятия, а също трябва да се подпомага земеделието и търговията, трябва да се работи за цифровизацията. Образованието е от ключово значение, смята Таяни. За нас е важно, да проправим пътя на младите, каза още той, включително посредством следващия европейски бюджет. Защото доброто образование открива възможности за борба с младежката безработица.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!