България по време на Европредседателството

евранет БГ председателство
България изостава в редица области, въпреки Европредседателството. Не съм оптимист за 2018 година. Това каза евродепутатът Светослав Малинов. Макар, че България е стабилна, тя не се използва за реформи, които да изведат страната ни напред.

"Трябва да се разбере, че в момента стабилността не е достойнство на европейска държава. Ние сме стабилни, защото сме заедно в Съюз. Въпросът е тази стабилност да се използва за реформи и промени, нещо, което не виждам сега. Затова не сме в Шенген и не се маха мониторинга. Пожелавам си и през настоящата година да сме стабилни, само че който гони само стабилност без промени, накрая получава политическа нестабилност"

До 5-6 години България би могла да си "стъпи" на краката, оптимист за това е евродепутатът Момчил Неков.  

"Имаме потенциал и ресурси това да се случи, въпросът е че трябва да подредим тази картина, която я гледаме в страната и това нещо няма да стане само от управляващите или отдолу, а от единен процес"

Евродепутатът Светослав Малинов коментира и най-важното, което се случи през изминалата година в рамките на Европейския парламент и европейската политика.

"Най-позитивното е, че се получи едно успокояване на страстите и заглъхване на популистката вълна- нещо, което започна още от предходната година, но достигна своя връх. Обзор на изминалата година- избори в Австрия, където загуби националисткия кандидат, след това в Холандия, във Франция и май-накрая в Германия, където огромното мнозинство от германците защитиха европейския избор в Германия. Успяхме да успокоим и бежанския поток." 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!