Андрей Ковачев:„Нека не се плашим ,че Европа се движи на различни скорости. По- важно е, че всяка страна има право да участва в интеграционния процес!“

евранет Андрей Ковачев

На 22 февруари в Националния дворец на културата в столицата ще се проведе дискусия под мотото: „Всички пътища водят към Европа? Перспективи за федерален съюз“. Събитието е организирано от „ Група Спинели“, Европейското движение, Съюза на европейските федералисти и Бюрото за връзка на ЕП в Европа. Дискусията е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Събитието ще бъде открито от вицепрезидента на България Илиана Йотова.

Евродепутатът Андрей Ковачев, в качеството си на заместник- председател на Съюза на европейските федералисти и участник в дискусията коментира, че домакинството на София, в подобна дискусия е с особена тежест, защото ден преди Съвета в Брюксел на 23 февруари, на които ще бъдат обсъждани и въпроси, свързани с изборите за Евро парламент през 2019, е важно да има по- голяма видимост към проевропейския дебат за бъдещето на ЕС.

Евродепутатът коментира и дискусията в ЕП „За“ и „ Против“ лятното часове време. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!