Андрей Слабаков – режисьорът, който иска чисто и модерно земеделие за Европа

Снимка: БГНЕС
Андрей Слабаков е вторият от листата избрани евродепутати от ВМРО. Беше избран с преференции, които изкараха извън борда вторият, определен от партията – Юлиан Ангелов.
Андрей Слабаков е доста добре познато име в културните среди на България като режисьор – преди всичко автор на документални филми като „Влак за морето“ (с награда от Франция от 1990 година) „Перловец – реката на живота“, „Вагнер“ и др. Той е известен също и с нетрадиционните си позиции при някои обществени дискусии – за или против тютюнопушенето, за или против приемането на Истамбулската конвенция и други.
Два дни след като стана ясно, че Андрей Слабаков ще замине за Европа, той заяви пред медиите, че ще работи за интересите за България и има желание да се занимава с културни въпроси и с проблемите в земеделието, което според него е от особена важност за цяла Европа – най-вече чисто и модерно земеделие.
Дали екстравагантния външен вид на Слабаков и екстравагантните му идеи ще му помогнат в бъдещата му политическа дейност в Европа – това е въпрос на бъдеще.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!