Младежката награда "Карл Велики" за 2020 - шанс да получите признание за своя проект

Снимка: архив

Ако сте на възраст от 16 до 30 години и имате проект с европейско измерение, младежката награда „Карл Велики“ e шанс да получите финансова подкрепа и известност. И тази година Европейският парламент и Международната фондация за наградата „Карл Велики“ организират конукурс за проекти създадени от и за младежи.  Крайният срок за представяне на проектите е 31 януари 2020 г. Младите хора могат да кандидатстват и с индивидуални, и с групови проекти, каза Биляна Църноречка от Бюрото на ЕП в София.
"Те трябва да представят проект, които са ръководени от самите млади хора, измислени от младите хора и насочени към други млади хора, които да показват тяхното активно участие и желание за участие в развитието на този проект ЕС. Какво искат те от Европа и как могат те да спомогнат за развитието на Европейския съюз. Проектите могат да бъдат с различна ориентация. Могат да се съсредоточат върху организирането на различни младежки прояви - младежки обмен или интернет проекти с европейско измерение. Презимство ще имат проекти, които са изготвени от млади хора, които представляват няколко държави. "

До участие в конурса за наградите "Карл Велики" се допускат кандидатури на всички официални езици на ЕС.
"Т.е. няма проблем проектът да е написан на български език. Подадените за конкурса проекти трябва вече да са започнали. Трябва вече да са приключили между 1 януари 2019 г. и 31 януари 2020 г. или към датата на подаване на проектите, трябва все още да са в ход. "
Национално жури във всяка страна избира по един проект, а след това от селектираните 28 се определят трите най-добри проекта . Наградите на победителите ще бъдат връчени  на церемония в Аахен, Германия, през май 2020 г., на която ще бъдат поканени представители на всички проекти, избрани на национално ниво.
"Наградата за най-добър проект е 7500 евро, втората награда е 5000 евро, а третата награда е 2500 евро. "



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!