Искра Михайлова: Новият европейски „Баухаус“ пречупва високите цели на Зеления пакт в живота на всеки европейски гражданин

Снимка: europa.eu
За да се подпомогне осъществяването на Европейския зелен пакт, ЕК излезе с инициативата „Нов европейски „Баухаус“. Тя обхваща всички региони и територии в Европа и чрез насърчаването на практични и достъпни решения допринася за устойчиво решаване на социални и икономически проблеми, както и на проблеми, свързани естетиката и социалното сближаване. Очаква се инициативата да бъде доразвита и доразработена от всички, които се интересуват от това как новата стратегия за растеж на ЕС и трансформацията в дигитална посока да намерят отражение в живота на всеки европейски гражданин. Звучи абстрактно, но зад тази идея стоят конкретни възможности.

„Това е инициативата, която си поставя за цел да пречупи високите цели на европейския Зеления пакт към ежедневието на европейските граждани. Да направи така, че принципите за намаляване използването на изкопаеми горива, необходимостта от кръгова икономика, възможността от използване на рециклирани материали, необходимостта от промяна начина на живот що се отнася до потреблението на енергия да достигне до всеки гражданин на ЕС и до всяко населено място на ЕС“, казва евродепутатът Искра Михайлова, зам.-председател на политическа група „Обновена Европа“ в Европейския парламент.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!