Цветелина Пенкова: Младите хора днес не са аполитични

Преди седмица приключиха срещите на евродепутата Цветелина Пенкова с млади хора от различни градове на страната, които преминаха под надслов „Когато младите говорят…#EUphoria”. Тези конференции-дискусии, които бяха организирани в различни градове – Пловдив, Силистра, Варна, Бургас, Ямбол, Смолян, Самоков и др., като целта беше да се чуят възгледите на младите хора за зеления преход и кръговата икономика, за изграждането на зелени градове и нуждите за образование, спорт, здравеопазване, туризъм и младежка заетост. 

Събитията бяха и своеобразно продължение на общоевропейската инициатива „Конференция за бъдещето на Европа“, която се провежда в целия ЕС от месец юни тази година до лятото на 2022 г. В разговорите се включиха и представители на редица асоциации, неправителствени организации и университетски сдружения. Идеята е в тези дискусии младите хора да бъдат активни и от техните идеи да произлязат конкретни предложения и инициативи.

„Според мен младите хора у нас имат доста ясна визия за начина, по който те искат да се развива държавата и техния живот“, каза Цветелина Пенкова. Според нея младите хора днес не са аполитични и се интересуват от бъдещите европейски политики, от модерното земеделие, кръгова икономика, зелена енергия и чиста околна среда.

„Младите хора винаги имат смели идеи и ако им се даде платформа и имат възможност, те няма да имат притеснения да разкажат за тях“, каза още Цветелина Пенкова. Какво споделиха младите хора и кои са важните теми за тях, чуйте коментара на евродепутата Цветелина Пенкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!