Поколението Z / Gen Z Подкаст - Поколение без граници

Снимка: www.pexels.com

Поколението Z в момента е най-многобройното поколение на Земята. Те са младите и активни хора, в чиито ръце е бъдещето на човечеството. Отличава ги симбиозата им с новите технологии и неограничените възможности на свободния свят и интернет.

В този епизод на подкаста Поколението Z ще научите какъв е светогледът на Поколението Z, за какво мечтае, как вижда бъдещето на Европа, ще сътвори ли един по-добър свят? Ще чуем от седем млади хора от България и Германия, както и анализа на учителя и представител на по-старото поколение Георги Кидиков.

Те общуват главно през интернет, учат онлайн, събуждат се със смартфон в ръка, хранят се със смартфон на масата, лягат със смартфон, пътуват и се разхождат със слушалки в ушите и... смартфон в джоба. Дигиталният свят е тяхната естествена среда. 

  • Има ли сблъсък между поколенията?
  • Можем ли спокойно да оставим бъдещето на човечеството в ръцете на Поколението Z?

Информацията е на един клик разстояние. Те са геймъри, блогъри, влогъри, инфлуенсъри, тиктокъри, те скролват, скриймват, чатят, лайкват...

 


В момента представителите на Поколението Z са 2,56 млрд. или над 30% от световното население. Общото между тях е, че са неразривно свързани с новите технологии. За тях те са даденост, естествен начин на живот. Те са родените между 1996 и 2009 година, те са младите, различни и често неразбрани от възрастните, за тях няма граници, нямат предразсъдъци, имат амбиции, мечти и фантазия, те са приспособими и предприемчиви, те са бъдещето. Те са Поколението Z.

Проучване на Евробарометър показва, че младите хора обратно на общоприетото мнение никак не са пасивни. 85% от интервюираните казват, че обсъждат важни политически теми със своите връстници. Според тях приоритет трябва да имат справянето с бедността и социалното неравенство, борбата с изменението на климата, опазването на околната среда и борбата с безработицата.

Има ли сблъсък между поколенията?

Можем ли спокойно да оставим бъдещето на човечеството в ръцете на Поколението Z?







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!