Green Deal BNR 2022 Podcast - Какво ще ядем след 20 години

Снимка: pexels.com

До 2050 година се очаква населението на планетата да достигне 10 милиарда. Според прогнозите човечеството ще се нуждае от поне 50% повече протеини, за да покрива хранителните си нужди. Задава ли се революция в храните? Какви са предизвикателствата, пред които сме изправени? Има ли алтернативи и каква е ролята на технологиите в глобалната хранителна верига? Или с други думи - какви храни ще консумираме след 20 години - ще научите от епизода подкаста на БНР Green Deal BNR 2022.


Слушайте епизода тук:


Участват:


✅ Кремена Дервенкова, съпредседател на Асоциацията на производителите и преработвателите на насекоми в България


✅ Радостина Гънчева, главен асистент в Аграрния факултет на Тракийския университет


✅ Асим Адемов, евродепутат


✅ Румяна Грозева, изпълнителен директор от Агенцията за регионално икономическо развитие и Европа Директно, Стара Загора


✅ Свилен Младенов, експерт по автоматизирано земеделие




По публикацията работи: Виктор Бистрев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!