Поколението Z / Gen Z Подкаст - Контрол и свобода в мрежата

Снимка: Pexels.com

Автор: Емил Костов

"Бащата на интернет“ Тим Бърнард Лий предупреждава през 2006 година, че мрежата може да излезе от контрол и да се окаже в ръцете на злото.
Научете защо трябва да се анализират всички процеси, които се случват в интернет пространството и така да се попречи на антидемократичните сили да осъществяват систематична манипулация на информацията. Чуйте този епизод на подкаста Поколението Z тук: 


По темата говорят:

Станислав Додов от екипа на Национална младежка мрежа, ангажиран с работата по проектите в рамките на U-report България, платформа инициирана от UNICEF и действаща в повече от 90 страни в света.
Никола Тулечки, университетски преподавател, консултант по работа с данни, както и част от екипа на Factcheck.bg-платформа, ангажирана изцяло с проверка на факти от информационния поток Пламен Попов, съосновател и изпълнителен директор на списание „Български предприемач“.
Tой организира състезание за предприемачески идеи „Започни млад“. Христо Нихризов, експерт на Центъра по право на информационните и комуникационните технологии.


По публикацията работи: Виктор Бистрев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!