Gen Z Подкаст: Поколението Z или нуждаем ли се от регулации на изкуствения интелект

Снимка: Pexels.com

Автор: Оля Стоянова


В този епизод на подкаста Поколението Z ще научите: Какво мислят за изкуствения интелект младите хора? Страхуват ли се от него, смятат ли, че трябва да има регулации и чувстват ли се сигурни артистите от поколението Z?


Учените твърдят, че изкуственият интелект може да бъде определен като  способността на машините да учат, да анализират, да правят планове, но приемаме с известни уговорки идеята, че машините могат да творят.  И тук е ключовият момент – идеята, че творчеството е онази единствена територия, която принадлежи само на хората. Какво мислят младите хора и дали на тях изкуственият интелект им звучи чуждо? Страхуват ли се от него, смятат ли, че трябва да има регулации и чувстват ли се сигурни като артисти? Слушайте епизода тук:
 


По темата ще чуете: акад. Чавдар Руменин от БАН, евродепутата Ева Майдел, Блаж Зупан от Лабораторията по биоинформатика към Люблянския факултет по компютърни науки и информатика в Словения, както и млади хора, които се занимават с фотография, кино и рисуване.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!