Меркел: Европа показа силно единство в украинската криза


Европа показа силно единство в украинската криза, но решението за налагане на санкции срещу Русия заради референдума в окупирания Крим и заради отказа й да разговаря с правителството в Киев не беше лесно, заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс. Тя подчерта, че Западът остава готов за дипломатически преговори и именно това трябва да бъде ключът за решаването на конфликта.

Русия рискува да разпали нова Студена война, коментира британският в. "Дейли Телеграф". Владимир Путин даде бърз и безкомпромисен ответен удар на налагането на санкции от страна на САЩ и ЕС, като подписа указ за признаване на Крим като независима държава. По този начин Кремъл проправи пътя за присъединяването на Крим към Руската федерация и се очаква формалният процес да бъде завършен в рамките на няколко седмици, отбелязва изданието.

В тази седмица на засилена дипломация, лидерите на ЕС ще се срещнат в четвъртък в Брюксел, за да обсъдят дългосрочни търговски и икономически санкции срещу Русия, докато американският вицепрезидент Джо Байдън ще отпътува за Полша и балтийските държави, за да потвърди договорните ангажименти на НАТО за взаимна защита, пише още "Дейли Телеграф".

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!