ГРУПА „ШАНГРИ ЛА” ЩЕ ПРЕДСТАВИ БНР НА ПРЕСТИЖНИЯ ФЕСТИВАЛ „ЕВРОСОНИК 2008” В ГРЬОНИНГЕН /ХОЛАНДИЯ/

| обновено на 21.01.14 в 14:43

За трета поредна година  БНР изпраща българска група, която да представи медията и България на един от най-мащабните музикални форуми в Европа – фестивалът „Евросоник” в Грьонинген /Холандия/. След БТР и Д2  уникалната възможност получават момчетата от  „Шангри Ла.”

Повече от 20 години форумът, който е част от дейността на Еuropean Broadcasting Union – Европейски съюз за радио и телевизия,  събира музиканти, продуценти и журналисти от цяла Европа.  През 2008 г. изданието на фестивала поставя рекорд в историята на събитието – над 250 групи ще свирят на повече от 40 сцени пред повече от 2 400 професионалисти от сферата на музикалната индустрия. Милиони зрители и слушатели ще имат възможността да чуят участниците във фестивала.

„Евросоник” е оазис от нови таланти” -  казва Райна Константинова – директор на радио отдела на  ЕBU. До този оазис музикантите от  „Шангри Ла” достигат благодарение на програма „Хоризонт”.  След участието си на конкурса „Златна Пролет” 2007,  групата печели Специалната награда, която им дава възможността да участват във фестивала в Грьонинген.

На 11 януари от 20.45 часа „Шангри Ла” ще изнесат концерт в един от най-актуалните клубове в Грьонинген – „Vindicate”/ Mutua Fides . След специална селекция песен на групата ще бъде включена в тазгодишната компилация  на „Евросоник”, до която са допуснати само 27 изпълнители.

Датата на концерта на „Шангри Ла” във фестивалния град съвпада със старта на 39-то издание на конкурса за нова поп и рок музика „Златна пролет” 2008. И тази година единственото условие е песните да не са издавани и излъчвани в ефир. За повече информация посетете http://prolet.bnr.bg или позвънете на тел: 9336577.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!