Започна новото издание на конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет" 2023 г.

Конкурсът "Пролет" се провежда в две категории. 

В категория "Нова българска поп и рок музика" могат да участват поп и рок песни, изцяло българска продукция, на български език. Песните трябва да са нови, да не са излъчвани, издавани, изпълнявани или публикувани в интернет. 

Наградите в тази категория са три: награда за дебют, с която конкурсът "Пролет" подкрепя млади музиканти; награда на публиката, която се определя от вота на слушателите и Голямата награда. 

Жури, съставено от композитори, певци, автори на аранжименти, автори на текстове и продуценти, ще определи носителя на Голямата награда в категория "Нова българска поп и рок музика", след като финалистите изпълнят песните си на живо по време на церемонията по връчването на наградите. Победителят ще има възможност да запише нова авторска музика във Второ студио на Радиото на стойност до 12 000 лева, финансирана и продуцирана от БНР. 

В категория "Евросоник" могат да участват българска групи и изпълнители, които създават и изпълняват авторска музика. Всички кандидати трябва да представят портфолио на проекта, с който участват, както и дискография, линкове към албуми, сингли, концерти, видеоклипове, биографии на музикантите и примерен сет лист, с който биха се представили на фестивала "Евросоник". Няма езиково ограничение за текста на песните. Победителят ще се представи с концерт на най-големия европейски шоукейс фестивал за съвременна поп и рок музика – "Евросоник" в Грьонинген – Нидерландия. По традиция на него присъстват представители на европейски лейбъли, организатори на фестивали, мениджъри на клубове, медии, членуващи в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), член на който е и БНР. Носителят на наградата се определя от организаторите на фестивала "Евросоник".

Подробности за провеждането на 54-тото издание на "Пролет" можете да намерите в регламента на конкурса. 

До 31 март т.г. всеки, който желае и отговаря на изискванията, може да участва и в двете категории, като попълни регистрационна форма тук.

Галаконцертът и връчването на наградите ще бъде на 31 май в Sofia Live Club. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!