Дженифър Лопес, Питбул и Клаудия Лейте дадоха старт на 20-ото световно първенство по футбол в Бразилия

Световното първенство по футбол в Бразилия започна!
Снимка: FIFA

20-ото световно първенство по футбол в Бразилия започна с пищна церемония на стадион "Арена де Сао Пауло". Домакините заложиха на интересно 25-минутно шоу, в което участваха около 600 изпълнители. Кулминцията бе с изнасянето на националния флаг на Бразилия, а топката, с която започна церемонията, се разтвори и от нея излязоха изпълнителите на официалната песен на Мондиала Дженифър Лопес, Питбул и Клаудиа Лейте.

В начало на церемонията в средата на терена на футболна топка бе изписано посланието "Добре дошли" на езика на всички 32 страни, които участват на Мондиала. Веднага след това на терена излязоха артисти, облечени като различни растения, типични за Бразилия. На топката пък "потече" най-голямата река в страната Амазонка.

През втората част на церемонията бе обърнато внимание на типичните за Бразилия карнавали, а на терена излязоха изпълнители, които танцуваха самба, капоейра и други популярни танци.

Третата част бе изцяло футболна, като деца, облечени като съдии, дадоха началото, а след това на терена излязоха футболисти с флаговете на всички страни участнички и дриблираха с топки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!