"Сцена на кръстопът" и в Културния център на Радио Пловдив

Книгата „Театрална география, история, личности” на Стефан Янков ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 12 септември от 17.30 часа. Премиерата е в рамките на съпътстващата програма на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът"...

публикувано на 28.08.19 в 12:38
Светослав Костов

Генералният директор на БНР публикува своя Договор за управление

С оглед продължаване на добрите практики, позволяващи по-голяма прозрачност във всички аспекти от дейността на БНР, генералният директор на БНР публикува своя Договор за управление  .

публикувано на 20.08.19 в 17:25
Галя Тренчева, Димитър Димитров, Мария Маркова, Светослав Костов, Стефан Ташев (от ляво надясно)

СЕМ утвърди новия Управителен съвет на БНР

Съветът за електронни медии утвърди новия Управителен съвет на Българското национално радио, предложен от генералния директор Светослав Костов. Членовете на УС на БНР са юристите Галя Тренчева и Димитър Димитров и журналистите Мария Маркова и Стефан..

публикувано на 26.07.19 в 14:52
Анатоли Великов

Анатоли Великов е новият икономически директор на БНР

Анатоли Великов е новият икономически директор на Българското национално радио. Юрист с магистратури по „Публична администрация“ и „Финасов контрол“, Великов е експерт с дългогодишен опит на високи нива по управление на бюджетни средства и спазване..

публикувано на 19.07.19 в 13:41
Екипът на „Изотопия“ (от ляво на дясно) Лъчезар Вълев, Лора Търколева, Иван Русланов, Елеонора Николова и Иван Нотев.

„Изотопия“ – ново предаване за младите хора по програма „Хоризонт“ на БНР

„Изотопия“! Това е новото предаване за младите хора на програма „Хоризонт“ на БНР. От 18 юли всеки четвъртък от 22.00 до 24.00 ч. със слушателите ще будуват Елеонора Николова, Иван Нотев, Иван Русланов, Лъчезар Вълев и Лора Търколева...

публикувано на 15.07.19 в 12:52

Група „Етнотикс“ е българският участник в 40-ия Фолклорен фестивал на Еврорадио в Рудолщад с подкрепата на БНР

Група „Етнотикс“ (Etnotix) ще представи България в 40-тото издание на Фолклорния фестивал на Еврорадио с подкрепата и организацията на Българското национално радио. Едно от най-значимите ежегодни събития в музикалната дейност на Европейския съюз за..

публикувано на 05.07.19 в 12:10
Роселина Петкова

Роселина Петкова е новият директор на Радио София

Роселина Петкова е новият директор на Радио София. Тя поема позицията, която заемаше настоящият генерален директор на Българското национално радио Светослав Костов. Роселина Петкова е родена на 10 октомври 1991..

публикувано на 04.07.19 в 15:47

БНР въвежда лятна схема в националните и регионалните си програми

БНР въвежда летни схеми в националните и регионалните си програми, които ще продължат до 8 септември, включително. Промените в „Хоризонт“ ще са на два етапа: от 15 юли за блоковите предавания в делничните дни и от 1 август за обзорните предавания през..

публикувано на 03.07.19 в 13:28

Българското национално радио и Симфоничният оркестър на БНР с отличия от фестивала „Софийски музикални седмици“

Българското национално радио и Симфоничният оркестър на БНР бяха отличени с мемориални плакети за заслуги за развитието на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“. Главният диригент на Радиосимфониците маестро Марк Кадин получи отличията на..

публикувано на 03.07.19 в 12:04
Светослав Костов

Светослав Костов е новият генерален директор на БНР

Досегашният директор на Радио София Светослав Костов е новият генерален директор на БНР. Това стана след явно гласуване на петимата членове на Съвета за електронни медии (СЕМ). За Костов гласуваха председателят на СЕМ София Владимирова, Розита..

публикувано на 28.06.19 в 13:25