Премиера на новата книга на Валери Станков в Арт салона на Радио Варна

Много почитатели на поезията посрещна Арт салонът на Радио Варна на премиерата на новата книга на Валери Станков "Дръж ми шапката, мила".  Вечерта откри колегата Матей Тодоров, а в стъпителни думи за представяне на стихосбирката каза поетът Юлиян..

публикувано на 12.01.18 в 19:50

Шеф Иван Манчев представи "Мечти и кошмари" в Радио Варна

Топ готвачът представи в Арт салона на Радио Варна първата си самостоятелна книга „Мечти и кошмари“. Далеч от представите за класически „пътеводител“ в кулинарията или сборник с изпитани рецепти, книгата на Иван Манчев има по-скоро биографичен елемент и..

публикувано на 11.01.18 в 13:32

Соня Рув с „Петминутка“ в „Хоризонт до обед“ в деня на 103-годишнината от рождението на съпруга ѝ Петър Увалиев

Соня Рув,  вдовицата на  Петър Увалиев – дългогодишен журналист и автор на ВВС и на Българското радио, интелектуалец и енциклопедист, свързан с европейската култура, ще се обърне към слушателите в ефира на предаването "Хоризонт до обед" на БНР на..

публикувано на 11.01.18 в 13:05

18 благоевградски автори с коледно-новогодишна изложба в Арт салона на Радио Благоевград

Арт салонът на Радио Благоевград ще посрещне новата 2018 година с експозиция на произведения на благоевградски автори. Изложбата е организирана от Сдружение "Македония Арт" и е традиционна за коледно-новогодишните празници.  Живопис, акварел,..

публикувано на 29.12.17 в 11:25

Коледното матине на БНР – феерия от музикални шедьоври

Феерия от музикални шедьоври представиха в програмата на Коледното матине на БНР Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР. В него участва и Детският радиохор. Диригент на концерта беше световно известната Любка Биаджони. В програмата звучаха..

публикувано на 23.12.17 в 17:05
Валентин Дишев

Колегата от Радио Благоевград Валентин Дишев спечели Националната награда за поезия „Иван Николов“

Само ден след като в Клуб-галерия "Хралупата" (Бутик за думи, образи и смисъл) бе открита третата му самостоятелна изложба,  Валентин Дишев  бе награден с престижната годишна Национална награда за поезия "Иван Николов". Колегата от Радио..

публикувано на 22.12.17 в 18:12

Любка Биаджони: България има нужда от култура, от интелигенция, от добри политици и със сигурност, ако всички напускат страната, ситуацията тук няма да се подобри

Това е третият период в живота ми, в който задълго време минавам оттук и оставам да работя. Сега съм в България, за да подготвя моите концерти с оркестъра и с хора на София симфоникс, които ще се състоят в Германия. Имам усещането, че..

обновено на 22.12.17 в 14:57

Любка Биаджони: Музикантите нямат нужда от диктатор, а от някой, който да ги свързва духовно

Запознах се с Марк Кадин след концерта на Валери Гергиев. Много исках да се запозная с него, защото разбрах от господин Велев, че Симфоничният оркестър има нов главен диригент. Аз отидох и му казах "добър вечер" и той беше наистина страшно любезен...

обновено на 22.12.17 в 14:51

БНР Ви кани на благотворителен концерт "Надежда за Станислава" на 22 декември от 19.30 часа (дарителска сметка Raiffeisen Bank: IBAN BG53 RZBB 9155 1008 770 503)

"Надежда за Станислава" ще събере на една сцена големите имена на българската поп и рок музика. Всички те ще свирят за Станислава Пирчева – журналистка от Българското национално радио, на която ѝ предстои спешна операция за отстраняване на тумор в..

обновено на 22.12.17 в 14:35

Коледна класика в Първо студио на Радио Пловдив

Музиката на Моцарт, Верди и Паганини ще звучи в Първо студио на Радио Пловдив на 22 декември, петък, от 18.00 часа.  Коледен концерт ще изнесат възпитаничките на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив Дарина Петкова -..

публикувано на 19.12.17 в 16:08