Мексико надигра Камерун с 1:0 на световното първенство и се изравни с Бразилия в класирането

Мексико-Камерун
Снимка: БТА

Футболистите на Мексико надиграха състава на Камерун с 1:0 във втората среща в първа група на световното първенство в Бразилия. По този начин мексиканците се изравниха с домакина Бразилия начело във временното класиране в първа група с по 3 точки. Отборите на Хърватия и Камерун остават без точков актив. Мексико и Камерун не успяха да си отбележат гол през първото полувреме на мача, но две ситуации грабнаха вниманието на зрителите както на стадиона, така и пред телевизорите. Основно действащо лице отново беше съдията, след като Вилмар Ролдан отмени по много спорен начин две попадения на нападателя на мексиканците Джовани дос Сантос. Мексиканците, подкрепяни от много голяма част от феновете на "Арена дас Дунас", доминираха изцяло през първото полувреме, но не успяха да се разпишат. За Камерун пък добро положение пропусна Самуел Ето'о, чийто удар не успя да намери пазената от Гилермо Очоа врата.
Мексиканците все пак успяха да се разпишат, след като Орибе Пералта догони избита топка от удар на Дос Сантос и вкара на празна врата. Това се случи в 61-та минута, а след попадението мачът се успокои и положенията пред двете врати намаляха значително.
Най-чистото положение дойде в самия край на мача, когато Хавиер Ернандес получи топката напълно непокрит на около 5 метра от голлинията, но стреля над вратата на Шарл Итандж.


Световно първенство по футбол в Бразилия, мачове от първа група:

Мексико   - Камерун    1:0

от четвъртък:
Бразилия   - Хърватия  3:1

 1. Бразилия   1  1 0 0  3:1  3 точки
 2. Мексико   1  1 0 0  1:0  3
 3. Камерун   1  0 0 1  0:1  0
 4. Хърватия   1  0 0 1  1:3  0



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!