Англия – Италия е гвоздеят в днешната програма на световното в Бразилия

Чезаре Прандели - наставник на Италия
Снимка: БТА

Четири срещи от Световното първенство по футбол са предвидени в днешната програма. От 19 часа в 3-та група е двубоя Колумбия - Гърция. От 22 часа в 4-та група е срещата Уругвай - Коста Рика, а час след полунощ Англия излиза срещу Италия. В 04.00 ч е двубоят Кот д’ Ивоар – Япония. Първият и третия мач може да слушате пряко по Хоризонт.

Мениджърът на Англия Рой Ходжсън заяви, че отборът няма да изневери на атакуващия си стил на игра в навечерието на първия мач на островитяните от Мондиал 2014 срещу Италия.

Отборът на Англия винаги е играл нападателно. Не помня някога да сме се опитвали да пазим мрежата си суха и да не сме атакували. И сега нямаме намерение да изневеряваме на този стил, каза Ходжсън.

Селекционерът ще разчита на по-млади играчи в сравнение с Мондиал 2010, на който албионците отпаднаха на осминафиналите след поражение с 1:4 от Германия.

Разполагаме с вълнуващи млади футболисти с изключителен потенциал. Те не са обременени и имат огромна амбиция да се докажат. Разчитам на всеки един от тях, но със сигурност трябва да подходим внимателно и да не ги хвърляме на лъвовете прекалено рано, каза Ходжсън.

Ходжсън също не отдава значение на притесненията, свързани с качеството на терена.


Мисля, че теренът е добър. Равен е и не виждам причина а притеснения. Мисля, че и двата отбора ще бъдат доволни, че тревата е подстригана по-ниско. Със сигурност това дава предпоставки за добър футбол, коментира той. 

Англичаните вече са се аклиматизирали към жегата и голямата влажността в Манаус и ще търсят начин да надхитрят съперника и да вземат частичен реванш за отпадането с дузпи от Италия на четвъртфиналите на Евро 2012 

Не мисля, че жегата и влажността могат да ни притеснят, защото ние тренирахме при тези условия и футболистите изглеждат много добре физически, каза Ходжсън.

Титулярният вратар на италианския национален отбор по футбол Джанлуиджи Буфон получи лека травма на глезена в последната тренировка преди първия мач на "Скуадра Адзура" на Монидал 2014 срещу Англия тази вечер. 36-годишният Буфон не завърши заниманието, а се прибра в съблекалнята.

Той получи леко разтежение и в момента преминава терапевтични процедури, обясни селекционерът Чезаре Прандели.

Резервни вратари на Италия са Салваторе Сиригу и Матиа Перин.

Ето и коментара за срещите Колумбия - Гърция, Уругвай - Коста Рика и Англия- Италия  на Ангел Станков -  гост-анализатор тази седмица на програма "Хоризонт".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!