Аржентина – Босна и Херцеговина пряко по "Хоризонт"

На Световното първенство по футбол в Бразилия довечера ще бъдат изиграни нови три мача от груповата фаза:  в пета група: от 19 часа - Швейцария – Еквадор, от 22 - Франция – Хондурас.

Напрежението е изцяло върху състава на Франция преди предстоящия мач от груповата фаза на Световното първенство срещу Хондурас, заяви треньорът на "петлите" Дидие Дешан. Той даде за пример загубата на Испания с 1:5 от Холандия преди два дни.

Дори при отбор като Испания, където увереността е огромна, нещата никога не са сигурни. Всички отбори са добре подготвени и разликата не е толкова голяма. Трудностите идват от различното ниво на подготовка. Това се видя в първия мач на Бразилия срещу Хърватия. Младостта дава някакво предимство, но с напредването на годините футболистите получават сериозен опит на всякакво ниво и стават все по-добри. Всеки има свой собствен характер и личност. Никога не се знае как един футболист би реагирал на дадено събитие, заяви Дидие Дешан.

Селекционерът на националния отбор на Хондурас по футбол Луис Суарес отхвърли твърденията, че тимът играе "мръсно".

Някои го наричат добрата страна на агресивния стил, други му казват, че е доста краен стил на игра. Ние искаме да побеждаваме, но не играем грубо. Ние сме бойци, но всичко не се изчерпва с това понятие и с агресията. Ние сме Пепеляшка в нашата група. Всеки, който иска да ни победи, ще трябва да вложи доста усилия. Не чувствам допълнително напрежение преди двубоя срещу Франция, заяви Луис Суарес.

В шеста: от 1 часа след полунощ: Аржентина - Босна и Херцеговина - мач, който програма "Хоризонт" ще излъчи в пряко предаване.

Босненските национали очакват с нетърпение дебюта си на световно първенство и не се притесняват от съперника - Лео Меси и неговите съотборници от Аржентина.

Всички сме развълнувани от участието ни на Световното първенство и шансът да представляваме родината. Първият тест е много сериозен. Няма как да ни се беше паднал по-хубав съперник за това, дори да го бяхме искали, каза вратарят на Стоук Сити - Ашмир Бегович.


Селекционерът Сафет Сушич, който е губил срещу Аржентина като футболист на Югославия на четвъртфиналите през 1990-а година, добави: Тези наши съперници, които следят отбора и играта ни, ще ни приемат сериозно. Ще играем с трима нападатели, два офанзивни халфа и два офанзивни бека. Друг футбол не можем да играем. Аз искам да вкараме повече от противника, но не мога да го гарантирам. След Аржентина имаме още два мача, в които трябва да намерим пътя извън груповата фаза на турнира.

Аржентина не мисли за световната титла, а само за предстоящия мач с Босна и Херцеговина, каза селекционерът на аржентинците Алехандро Сабея.Не обичам думата фаворит, ще оставим това на другите. Мисля само за предстоящия мач с Босна, коментира Сабея. Няма да играем с много нападатели, защото това не е гаранция за голове. Холандците играха с двама нападатели, а вкараха пет гола на Испания. Във футбола всичко е относително, коментира още Сабея.

Той се изказа ласкаво за отбора на Босна: Първият мач винаги е труден, защото има много напрежение. Босна е добър отбор, който играе приятен футбол, каза селекционерът на аржентинците. 

Ето и коментарът за срещите на Ангел Станков -  гост-анализатор тази седмица на програма "Хоризонт".


 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!