Германия с убедителна победа над Португалия на Световното първенство, Томас Мюлер с три гола за успеха

Германия - Португалия
Снимка: БТА

Томас Мюлер отбеляза хеттрик за германския национален отбор по футбол, който победи с категоричното 4:0 Португалия в първия мач от седма група на Световното първенство по футбол в Бразилия.

Мюлер даде начало на головата фиеста във вратата на Руи Патрисио още в 12-ата минута на мача, след като Жоао Перейра извърши нарушение в наказателното си поле и нападателят на "Байерн" (Мюнхен) изпрати топката с лекота зад стража на португалците. Матс Хумелс засече центриране за 2:0 в 32-рата минута, а Мюлер оформи крайното 3:0 за първото полувреме гол в първата минута на добавеното време. Тони Кроос центрира в наказателното поле на Патрисио, а Бруно Алвеш не успя да изчисти добре топката и тя попадна в непокрития Мюлер, който не сгреши с удар от няколко метра.

Германците бяха доста улеснени от изнервения защитник Пепе, който първо спъна Мюлер, а след това го удари и беше изгонен с червен картон. Това се случи само осем минути преди второто попадение на германския нападател. Мюлер съвсем не беше спрял да бележи в този мач и единствено смяната след третия му гол го спря по пътя към повече и повече. Той се разписа за 4:0 в 78-ата минута, когато центриране на резервата Андре Шюрле беше избито неумело от вратаря Патрисио. Загубената топка отново беше спечелена от Мюлер, а той отново я изпрати с лекота в португалската врата. Германците можеха да отбележат и още, но намалиха значително темпото на играта. Въпреки това те продължиха да стигат до положения, които обаче не попаднаха в мрежата на Руи Патрисио.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!