Хърватия разгроми Камерун с 4:0

Хърватия-Камерун 4:0
Снимка: bta.bg
Хърватия разгроми Камерун с 4:0  и запази шансовете си за класиране на осминафиналите на Мондиал 2014.

На стадиона в Манаус хърватите се развихриха пред вратата на африканците и ги изхвърлиха от турнира в Бразилия. Хърватският отбор трябва задължително да спечели срещу Мексико, ако иска да продължи в директните елиминации.

Двубоят започна с превъзходство на Хърватия и в 11-ата минута при центриране в наказателното поле топката не беше избита добре, стигна до Иван Перишич и той веднага подаде към Ивица Олич, който лесно засече във вратата за 1:0.

В 40-ата минута Александър Сонг удари в гръб Марио Манджукич  и веднага беше изгонен от игра с директен червен картон и Камерун остана с човек по-малко на терена.

Хърватите се възползваха от численото си предимство в началото на втората част. Още в 48-ата минута Перишич овладя топката, напредна необезпокояван и направи резултата 2:0.   

В 61-ата минута Марио Манджукич се реваншира за пропуските си и след центриране от корнер с глава простреля вратата на африканците за 3:0.

В 73-ата минута хърватите стигнаха и до четвъртия си гол в мача, като негов автор отново беше нападателят на Байерн Мюнхен. Едуардо отправи силен удар, който беше избит от Итанже. Топката  стигна до Манджукич, който реализира за крайното 4:0.

Хърватия спечели първи успех на Мондиал 2014 и има актив от 3 точки. В последния кръг от груповата фаза отборът се нуждае от задължителна победа срещу Мексико, за да продължи напред в турнира. "Ацтеките" са на второ място с 4 точки и при равенство срещу хърватите ще участват на осминафиналите.

Лидер в групата е Бразилия с 4 точки. Камерун е третият тим, който отпадна от световното първенство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!