Колумбия победи Кот д’ Ивоар с 2:1

Колумбия победи Кот д’ Ивоар с 2:1
Снимка: БТА

Колумбия победи Кот д`Ивоар с 2:1 в мач от трета група на световното първенство по футбол в Бразилия. На стадион „Насионал Мане Гаринча“ в столицата Бразилия след нулево равенство на полувремето, Колумбия поведе с два гола на Хамес Родригес в 64-ата и резервата Хуан Кинтеро в 70-ата минута.  Голмайстор за африканците стана Жервиньо, който в 74-ата минута със самостоятелна акция отбеляза гол във вратата на Давид Оспина.

Така Колумбия след две победи се класира за осминафиналите на Мондиала в Бразилия. Футболистите на Кот д`Ивоар с три точки все още имат шансове за излизане от групата, ако в последния мач победят Гърция.

Мнение на старши треньора на Колумбия Хосе Пекерман: Две победи от два мача е най-големият успех на Колумбия на Световни първенства. Имайте предвид, че ние играем с хора, които са дебютанти на най-високо футболно ниво. Това дава все повече увереност в нашите редици. Много съм щастлив, че успяхме да преодолеем такива корави отбори като Гърция и Кот д'Ивоар, в чиито редици е и един от най-добрите играчи в света в момента Дидие Дрогба. Мисля, че в следващите мачове ще покажем прогреса на футболистите и на отбора ни като цяло. Изключително съм доволен от нарастващата увереност, а също така ви уверявам, че ставаме все по-задружни.

Мнение на старши треньора на Кот д'Ивоар Сабри Ламуши: За мене този резултат е несправедлив. Равенството щеше да
отговаря  напълно на показаното от двата отбора. Противникът не ни надигра, а просто използва нашите грешки максимално. Трябва да дойдем на себе си, защото сме много ядосани. Но можем да се гордеем с представянето си. Загубихме съвсем незаслужено.  Остава ни срещата с Гърция и ще се борим там само за победа. Истина е, че Колумбия е силен отбор, много опитен. За мене от самото начало беше ясно, че Колумбия- с или без Радамел Фалкао, е фаворит в нашата група.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!