Португалия не успя и срещу САЩ, чака чудо

| обновено на 23.06.14 в 08:46
Варела спаси Португалия с последната минута в мача срещу САЩ
Снимка: FIFA

Отборът на Португалия стигна до равенство 2:2 със състава на САЩ във втория си двубой от 7-а група на Световното в Бразилия. Късен гол в едва 5-ата минута на добавеното време на Варела остави някакви надежди но Роналдо и компания да играят на 1/8-финалите. Луиш Нани вкара в 5-ата минута, а американците направиха обрат с попадения голове на Джърмейн Джоунс и Клинт Демпси през второто полувреме.

Мачът започна по чудесен начин за европейците, които вкараха още в 5-та минута - Нани получи топката във вратарското поле след грешка на защитата на американците и вкара със силен удар. САЩ отвърнаха с далечни удари на Демпси, Брадли и Джонсън. Португалия избухна и в края на полувремето като удар на Нани срещна гредата.

В 64-та минута американците стигнаха до изравняването - след центриране от корнер топката стигна до Джърмейн Джуонс, който със силен диагонален удар в далечния ъгъл я прати в мрежата. 10 минути преди края шокът за португалците бе пълен - след грешка в защитата на Португалия Демпси вкара с гърди във вратата на противника. Кристиано Роналдо на два пъти опита опасни удари, които не попаднаха в целта. Все пак в 5-ата минута на добавеното време той центрира в наказателното поле, където намери непокрития Варела и защитникът изравни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!