Доста промени в съставите за мача: Коста Рика - Англия

Коста Рика-Англия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два отбора с различни нагласи ще се срещнат във вторник в бразилския град Бело Оризонте - Коста Рика, най-положителната изненада на световното първенство по футбол досега и вече отпадналият тим на Англия. Коста Рика се класира за осминафиналите, след като победи Уругвай с 3:1 и Италия с 1:0 в четвърта група. Треньорският щаб планира някои промени в състава, както и да даде почивка на някои от играчите си за осминафиналите. Отборът на Англия, който ще се прибере в родината си няколко часа след мача с Коста Рика, също ще заложи на експериментален състав.
Мениджърът Рой Ходжсън иска да даде шанс на останалите играчи в тима да играят на световно първенство. След загубите с 1:1 от Италия и Уругвай англичаните искат да завършат участието си в шампионата с победа. Дължим го на себе си. Всеки път, когато играеш за Англия играеш за победа, заяви в навечерието на мача вратарят Джо Харт. Докато в щаба на Англия се надяват по-бързо да забравят участието си на Мондиал 2014, но играчите на Коста Рика знаят, че спомените им ще останат за много дълго време.
Лидерът в групата винаги има предимство и ако ние можем да сме първи, ще се борим за това. Няма да ни бъде лесно, защото срещаме много силен отбор. Англия се нуждае от резултат, те все още не са спечелили мач тук и на нас ще ни бъде трудно, каза селекционерът на националния отбор на Коста Рика Хорхе Луис
Пинто.
Коста Рика се класира за осминафиналите в Бразилия, 24 години след като стигна до същата фаза през 1990-а година в Италия. Тук сме, за да напишем история, за подобрим класирането си от 1990-а година. Това беше преди 24 години, сега искаме да запишем нова страница в историята, заяви защитникът Кристиан Гамбоа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!