Неймар поведе Бразилия към осминафиналите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Бразилия пречупи Камерун с 4:1 в среща от група „А“ на футболния Мондиал. Домакините на Световното първенство спечелиха групата си с актив от 7 точки и в осминафиналите ще срещнат бойкия тим на Чили. За Камерун първенството приключи след три загуби и голова разлика 1:9.

Неймар откри резултата в 17-ата минута с исторически гол. Попадението е под №100 в 100-ия мач на Бразилия на световни финали. Жоел Матип смълча трибуните на „Ещадио Мане Гаринча“ в 26-ата минута с изравнително попадение. Минута по-рано Матип уцели гредата след изпълнение на ъглов удар.

В 35-ата минута Неймар отново даде аванс за домакините, след като направи на пух и прах защитата на „неукротимите лъвове“ след асистенция на Марсело. До края на полувремето „селесао“ се забавляваха на терена, а мексиканските вълни залята трибуните.

Втората част отново започна с убийствен натиск на „кариоките“, довел до трето попадение. Фред смълча критиците с първото си попадение в турнира дошло след асистенция на Давид Луиш в 59-ата минута.

До края на срещата момчетата на Луиш Фелипе Сколари играеха за голово разликата, защото Мексико громеше Хърватия. „Ацтеките“ бяха на гол от първото място в групата, но Фернандиньо успокои съотборниците си с четвърти гол.

В 84-тата минута след двойно подаване с Неймар, Фернандиньо плъзна топката под плонжа на Шарл Итанж за удоволстие на повече от 68 000 по трибуните в столицата Бразилия.

Информацията е на БНТ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!