Гърция издрапа до 1/8 финалите след драма и дузпа в 92-рата минута срещу Кот Д’Ивоар

Самарас класира Гърция на 1/8 финал на Световното
Снимка: FIFA

Отборът на Гърция се класира за 1/8 финалите на Световното първенство след драматична победа над Кот Д’Ивоар с 2:1 и отбелязана дузпа от Самарас в добавеното време. Преди това Самарис вкара за 1:0, а Вилфред Бони изравни. В добавеното време на мача Йоргос Самарас падна артистично в наказателното поле и подлъга съдията да посочи бялата точка, след което сам се нае да изпълни наказателния удар и прати гърците на 1/8 финал. Южните ни съседи удариха и три греди по време на двубоя.

Мачът започна с атаки към двете врати, но проблемите се струпаха на главата на гръцкия селекционер Фернандо Сантош - до 25-ата минута той направи 2 принудителни смени - Панайотис се контузи и на негово място се появи Андреас Самарис, а вратарят Орестис Карнезис бе сменен от Панайотис Гликос.

3 минути преди края на полувремето футболистите на Кот Д`Ивоар сгрешиха при изнасянето на топката, която бе отнета от Самарис. Той направи двойно подаване със съотборник и сам срещу вратаря не сгреши. Преди това далечен удар на Самарис се отби от горната греда.

В 70-ата минута Карагунис стреля от около 25 метра и топката за втори път се отби от напречната греда. 5 минути по-късно африканците изравниха Жервиньо намери нахлуващия на скорост Вилфред Бони, който от движение изравни.

Гърция заложи на атаката до края и 10 минути преди края удар или центриране на Торосидис срещна дясната греда на Кот Д`Ивоар. Драмата настъпи в последната минута от добавеното време - Самарас падна в наказателното поле и си изпроси дузпа. Той се нагърби с изпълнението на наказателния удар и прати Гърция напред на световното.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!