Босна и Херцеговина напуска Световното въпреки победата над Иран

Босна и Херцеговина напуска Световното, въпреки победата над Иран
Снимка: БТА

Босна и Херцеговина победи Иран с 3:1 в мач от последния кръг на шеста група на Мондиал 2014, след който и двата отбора напускат Световното първенство по футбол. Дебютантът Босна и Херцеговина вече бе елиминиран след две загуби в предишните два мача, а за отбора на Иран имаше шанс да се класира за осминафиналите при благопрятен за тях развой на другия мач в групата Аржентина - Нигерия.

В 23-ата минута Един Джеко демонстрира класата си и с удар с левия крак по земя от около 25 метра изпрати неспасяемо топката в долния ляв ъгъл на вратата на Алиреза Хагиги - 1:0 за Босна и Херцеговина. Веднага след получения гол иранците бяха близко до изравняване, но в 25-ата минута ударът на Масуд Шояей срещна напречната греда на Асмир Бегович.

До голяма степен надеждите на иранците за победа приключиха след един час игра - в 59-ата минута след грешка при изнасянето на топката от страна на иранците Миралем Пянич с техничен удар от около десетина метра направи безпомощен Алиреза Хагиги - 2:0 за Босна и Херцеговина.

В 82-рата минута Реза Гочайенхад от спорно положение за засада успя от непосредствена близост да намали резултата. Но още в следващата минута десният защитник на босненци Авдия Връсайевич след продължителен рейд по десния фланг и точен удар по тревата направи резултата 3:1 за Босна и Херцеговина.

Централният нападател на босненския отбор Един Джеко е избран от ФИФА за играч на мача. Джеко отбеляза първия гол в мача в 23-тата минута с далечен удар от около 25 метра.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!