Йоахим Льов: Никой не заслужава победата повече от нас

Йоахим Льов
Снимка: FIFA
Никой не заслужава титлата повече от нас, заяви след финала срещу Аржентина германският селекционер Йоахим Льов:

Започнахме този проект преди десет години с (бившия национален селекционер) Юрген Клинсман. Направихме всичко, което можахме, за да стигнем дотук. Не смятам, че някой го заслужаваше повече от нас. На няколко пъти бяхме много близо, но така и не успявахме да направим последната крачка. Имали сме разочарования в миналото, но днес този отбор заслужено е победител. Преди този мач вярвахме и нещата най-накрая се получиха. Това е специален момент не само заради тези дни, но и заради отминалите 10 години.

Успяхме да изградим един отбор, който подобряваше представянето си и постоянно прогресираше. Като цяло смятам, че успехът ни е закономерен, защото като цяло се представихме най-добре в седемте изиграни мача.

Към края на редовното време и в продълженията аржентинците ставаха все по-уморени. Това даде възможност на Мюлер и Шюрле да правят по-лесно пробиви дълбоко в тяхната половина. Така стана и попадението. През цялото време владеехме повече топка, а в допълнителното време имахме и повече енергия. Радвам се, че вкарахме този гол, защото не искахме да стигаме до дузпи. Желанието ни беше да решим мача преди това.

Гьотце е момче-чудо. Той има изключителни качества. Преди да влезе на терена (б.а. като резерва в 88-ата минута), му казах: "Излез и покажи на света, че си по-добър от Меси. Можеш да решиш  този мач". Казах му това, защото имах добро чувство. Знаех, че Гьотце може да вкара от всякакво положение. Той реализира страхотен гол
.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!