Уволниха Сколари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Луиш Фелипе Сколари беше уволнен от поста селекционер на Бразилия. Заедно с него от националния отбор се оттегля и целият щаб. Местната футболна федерация обяви официално новината чрез сайта си.

Президентът на бразилската футболна централа Жозе Мария Марин благодари на треньорския щаб за работата в последните години.

Сколари и неговият екип заслужават уважение, благодарност и признателност. Те са отговорни за това хората в Бразилия отново да си спомнят за любовта към футбола и към националния отбор. Това е така, въпреки че не успяхме да спечелим титлата и да постигнем нашата голяма цел, заяви Марин. 

Домакините на Мондиал 2014 бяха смятани за фаворити за титлата, но загубиха с разгромното 1:7 от Германия на полуфиналите и останаха на четвърто място в крайното класиране. В мача за бронзовите медали "селесао" отстъпи с 0:3 пред Холандия.

Сколари застана начело на Бразилия през 2012-а година и проведе подготовката за световното първенство. За времето начело на "селесао" 66-годишният Фелипао записа 19 победи, 8 равенства и 4 загуби, като в това число са и приятелските срещи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!