„Петлите“ настроени за победа в неделя

Гризман по време на пресконференцията
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Антоан Гризман и Блез Матюиди участваха в пресконференцията на френския национален отбор днес. И двамата бяха оптимисти за изхода на финала на Световното първенство срещу Хърватия в неделя.

Нападателят Гризман призна, че Лука Модрич притежава отлична техника, но френският национален отбор трябва да се справи с хърватите на финала на Мондиал 2018.

"Той е отличен в техническо отношение играч. Ще кажа само това за Модрич. Тактиката ни ще ни я каже нашият треньор. Имаме страхотни футболисти. Можем да победим Хърватия. Най-важното е да бъдем здрави, треньорът ще ни покаже останалото. Винаги се опитвам да бъда напълно концентриран и да не летя в облаците. Златната топка не ме интересува. Искам да станем световни шампиони", коментира Гризман, който има три попадения по време на Мондиала.

Полузащитникът Блес Матюиди заяви, че достигането на Франция до финала на футболния Мондиал 2018 е негова сбъдната детска мечта. Той допълни, че в Русия ще бъде последното му участие на Световно първенство.

"Да играя на финал на Световно първенство е сбъдната детска мечта. Трофеят е толкова близо, че вече сякаш мога да я докосна. Това е мачът на нашия живот. Всички мечтаят да бъдат в такава ситуация. Сега трябва да превърнем тази мечта в реалност и да вземем Световната купа", каза 31-годишният халф.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!