Джани Инфантино: Головете от засада останаха в миналото

Джани Инфантино говори пред медиите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на ФИФА Джани Инфантино даде пресконференция в Москва, предаде Ройтерс. Той беше облечен в суичър на доброволец от Световното първенство.

„Головете, отбелязани от засада останаха в миналото, или поне тогава, когато се използва системата за видеоповторение. ВАР не променя футбола, а го изчиства, като го прави по-честен и прозрачен и помага на съдиите да вземат правилните решения. Така че системата работи добре“, заяви Инфантино.

Освен това 48-годишният швейцарец похвали домакините на шампионата.

„Преди няколко години казах, че вероятно това ще бъде най-успешното Световно първенство. Днес мога да кажа това с още по-голямо убеждение“, призна той.

Момчетата от тайландския отбор по футбол, които бяха спасен от наводнената пещера тази седмица, са поканени да присъстват на церемонията по връчването на годишните награди на ФИФА.

Инфантино заяви, че децата са поканени в Лондон, където на 24 септември ще бъдат отличени най-добрите футболисти на ФИФА за годината. 12-те момчета и техният треньор бяха поканени да присъстват на финала на световното първенство по футбол в Москва на 15 юли, но не приеха по медицински причини. Младите футболисти бяха извадени от пещерата след уникална спасителна операция, която продължи от неделя до вторник. Деца и техният треньор бяха блокирани в пещерата от 23 юни. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!