Нова система ще споделя подробни данни от всеки мач на СП по футбол

Световната футболна централа (ФИФА) ще споделя подробни данни, графики и видео от всеки мач на Световното първенство в Катар с всички участващи отбори, с феновете и с медиите чрез нова услуга за анализи, обявена в петък.

"Всеки един мач ще има свой собствен уникален набор от подобрени футболни интелигентни визуализации, представени като добавена реалност и традиционна графика. Тези нови статистики обхващат всяка област от играта до детайли и предоставят оперативни дефиниции и множество видео примери, за да дефинират ясно всяко действие", се казва в съобщение на световната футболна централа.

Услугата ще предложи информация за общо 11 показателя, включително голове, контрол върху притежанието на топката в различните фази на играта.

ФИФА създаде и специализиран треньорски уебсайт, за да предостави подробни видео обяснения за всеки един показател от футбола.

"Бихме искали да споделим нашата визия за използване на анализи на футболни данни, комбинирани с техническа експертна интерпретация, за да създадем нова футболна интелигентност", заяви Арсен Венгер, който е ръководител на глобалното развитие на ФИФА и футбола.

"Моят екип ще продължи да предоставя ново и проницателно съдържание за футболни анализи, за да спомогне за споделянето на ново разбиране за играта, комбинирано с данни за ефективността, видео примери и различни технически обяснения", каза още бившият мениджър на Арсенал.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!