Слухове повишиха капиталовите пазари

 

Слухът, че Германия и Франция са постигнали споразумение за увеличение на спасителния фонд за еврозоната до 2 трлн. евро, върна оптимизма сред борсовите играчи. Това доведе до повишаване на щатските и европейски индекси. Този оптимизъм не подмина и Българският фондов пазар.

Всички борсови индекси светнаха в зелено, като основният – SOFIX се повиши с над 1.4% до 344.27 пункта. Общата стойност на изтъргуваните книжа на регулиран пазар надхвърли сумата от 9 млн. лева. Така голяма част от него бе формиран от прехвърлени пакети с корпоративни облигации.

Най-голям оборот бе формиран при Булгартабак-Холдинг като в няколко договорени сделки бяха прехвърлени книжа на стойност 385 хиляди лева, при единична цена от 25 лева за брой. В крайна сметка стойноста на холдинга се повиши с 6.81% до 27.77лева цена на затваряне.

Голямо поскъпване се наблюдава и при книжата на Индустриален Холдинг България, чиято пазарна капитализация се изтреля с 8.6%, достигайки до 0.70 лева. Химимпорт, Неохим и М+С хидравлик от своя страна повишиха цените си между 6 и 8 процента.

Акциите на Централна кооперативна банка поскъпнаха с близо процент до 1.03 лева цена на затваряне.

На отрицателна територия останаха книжата на Зърнени храни, Индустриален Капитал Холдинг и Трейс груп, които отстъпиха между 1 и 4% на дневна база.

На пазара на компенсаторни инструменти – земеделските бонове се търгуваха на цени от 0.32 до 0.33 лева за брой.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември. По-голямата част от оборота за..

публикувано на 30.09.16 в 17:30

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02