Тойота увеличава прогнозата си за годишната печалба

Тойота повиши прогнозите си за печалбите през годината с повече от 1/3, докато намалява разходите и очаква от японските правителствени схеми да увеличат продажбите. Въпреки това тези препоръки остават под прогнозите на анализаторите.

Производител №1 на леки коли в Япония сега очаква оперативна печалба за годината приключваща в края на март от 270 милиарда йени, което е спад от 42% спрямо миналата година и изоставайки от прогнозите на пазарите за 331 милиарда йени.

Ревизираната прогноза за печалбите е в известна степен разочарование. Пазарът обаче гледа към следващата финансова година. Ключов фактор за акциите на Тойота ще бъде дали печалбата през следващата година ще нарасне до около 800 милиарда йени.

Тойота, която има пазарна оценка от 135 милиарда долара, по-голяма от тази на съперниците от Хонда, Нисан и Сузуки взети заедно, увеличи прогнозата си за годишната чиста печалба, която включва постъпленията от Китай, с 11% до 200 милиарда йени.

Оперативната печалба за периода октомври-декември скочи с 51% до 149.7 милиарда йени (1.95 милиарда долара) спрямо нивата от преди една година и далеч над средните оценки на пазарите да слаб спад от 93.9 милиарда йени.

Тези резултати идват напук на влиянието от силната йена и прекъсването на производството и веригите на доставки заради наводнението в Тайланд през миналата година, които засегнаха Токио в момент, когато се възстановяваше от земетресението през март.

Тойота изчислява, че тайландските наводнения й костват производство на 240 000 автомобила в световен мащаб, което е позволило на Дженеръл Мотърс и Фолксваген да я задминат по продажби през 2011 година.

Чистата печалба за тримесечието спадна с 13.5% до 80.9 милиарда йени.

Тойота вече е превъзмогнала двете естествени бедствия и очаква продажбите й да скочат с повече от 1/5 през тази година до рекордните 9.58 милиона превозни автомобила, включително и тези от дъщерните й фирми „Дайхацу“ и „Хино“. Всичките заводи на Тойота за производство на коли, с изключение на Тайланд, отново оперират с пълните си капацитети.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подновеното напрежение около Дойче банк разтресе европейските фондови пазари

Подновените разпродажби на акции на Дойче банк през последните 24 часа провокират солиден спад на европейските фондови борси през последния септемврийски ден на търговия. Напрежението около водещия немския кредитор се засили отново през вчерашната търговия на "Уолстрийт" след информации, че големи клиенти на банката в лицето на няколко хедж..

публикувано на 30.09.16 в 15:00

Изплашени клиенти започват да теглят милиарди долари от Дойче банк

Неколцина клиенти на Дойче банк, сред които няколко големи и влиятелни хедж фондове, са започнали да изтеглят милиарди долари от банката на фона на опасенията за нейната стабилност и на техните експозиции в кредитната институция, съобщават източници, близки до клиенти на банката, цитирани от "Уолстрийт Джърнъл" и от агенция "Блумбърг". Редица..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

Опасения на капиталовите пазари, породени от Дойче банк

Американските индекси се понижиха заради нарастващите опасения, че неволите на Дойче банк ще повлекат световния финансов сектор. Вчера той беше основният губещ на Уолстрийт с намаление от 1,5% след репортаж на "Блумбърг", показал, че някои от клиентите на Дойче банк са вече разтревожени. Във Великобритания FTSE 100 напредна с 1%. Начело..

публикувано на 30.09.16 в 08:15

Спад на доходността на американските облигации

Доходността по 10-годишните американски облигации падна с 2.4 базови пункта до 1.548%, докато тази по 2-годишните книжа слезе с 3.4 базови пункта до 0.722%. Rates Last Change Range UST 10 years   1.560 -0.012   1.541-1.600..

публикувано на 30.09.16 в 08:13

ОПЕК и Дойчебанк успокоиха пазарите

Американските индекси най-сетне отчетоха широки печалби, подпомогнати от споразумението за производството на ОПЕК. Стандард енд Пуърс скочи с 0.5% до 2171.37, като начело на растежа беше енергийният сектор, който нарасна с 4.3%. Европейските индекси нараснаха при по-добре представилия се банков сектор, който изглежда се успокои след..

публикувано на 29.09.16 в 08:27