Ръст на американските пазари след добрите икономически новини

 

Американските фондови пазари отчетоха възход вчера, след като в началото на седмицата бяха подложени на силен натиск от продажби. Причините за ралито бяха обнабеждаващото изказване на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке, по-добрите от очакваното данни за продажби на нови жилища и рязкото нарастване на потребителското доверие в САЩ.

Акциите на едни от най-големите строителни компании в САЩ, PulteGroup Inc. (PHM) и KB Home, скочиха с 5%. Акциите  на Home Depot Inc., една от най-големите вериги в света за строителни материали,  нараснаха с 5,8%, след като компанията повиши размера на дивидента си и одобри средства в размер на 17 млрд. долара за обратно изкупуване на собствени акции. Акциите на Macy’s Inc., втората по-големина американска верига за строителни материали, нараснаха с 3,2%, след като прогнозните приходи са повече от очакваното.

Фондовият индекс Standard & Poors 500 Index се покачи с 0,6% до 1,496.94 пункта. Индексът Dow Jones Industrial Average се повиши с 115,96 пункта, или 0.84%, до 13 900 пункта. Обема на търговия на американската фондова борса бе с около 12% над средното ниво за последните 30 дни.

Анализатори на пазара на жилища в САЩ заявиха, че цифрите са наистина добри и възстановяването на жилищния и строителен сектор допринася за растежа на икономиката, внасяйки доверие в инвеститорите във време на несигурност за глобалната световна икономика.

Данните показаха, че покупките на нови жилища в САЩ са скочили през януари до най-високото си ниво от юли 2008 г. насам. Цените на жилищата в 20 града в САЩ са се  увеличили най-много на годишна база, за последните шест години., а доверието сред американските потребители е нараснало повече от очакваното през февруари.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подновеното напрежение около Дойче банк разтресе европейските фондови пазари

Подновените разпродажби на акции на Дойче банк през последните 24 часа провокират солиден спад на европейските фондови борси през последния септемврийски ден на търговия. Напрежението около водещия немския кредитор се засили отново през вчерашната търговия на "Уолстрийт" след информации, че големи клиенти на банката в лицето на няколко хедж..

публикувано на 30.09.16 в 15:00

Изплашени клиенти започват да теглят милиарди долари от Дойче банк

Неколцина клиенти на Дойче банк, сред които няколко големи и влиятелни хедж фондове, са започнали да изтеглят милиарди долари от банката на фона на опасенията за нейната стабилност и на техните експозиции в кредитната институция, съобщават източници, близки до клиенти на банката, цитирани от "Уолстрийт Джърнъл" и от агенция "Блумбърг". Редица..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

Опасения на капиталовите пазари, породени от Дойче банк

Американските индекси се понижиха заради нарастващите опасения, че неволите на Дойче банк ще повлекат световния финансов сектор. Вчера той беше основният губещ на Уолстрийт с намаление от 1,5% след репортаж на "Блумбърг", показал, че някои от клиентите на Дойче банк са вече разтревожени. Във Великобритания FTSE 100 напредна с 1%. Начело..

публикувано на 30.09.16 в 08:15

Спад на доходността на американските облигации

Доходността по 10-годишните американски облигации падна с 2.4 базови пункта до 1.548%, докато тази по 2-годишните книжа слезе с 3.4 базови пункта до 0.722%. Rates Last Change Range UST 10 years   1.560 -0.012   1.541-1.600..

публикувано на 30.09.16 в 08:13

ОПЕК и Дойчебанк успокоиха пазарите

Американските индекси най-сетне отчетоха широки печалби, подпомогнати от споразумението за производството на ОПЕК. Стандард енд Пуърс скочи с 0.5% до 2171.37, като начело на растежа беше енергийният сектор, който нарасна с 4.3%. Европейските индекси нараснаха при по-добре представилия се банков сектор, който изглежда се успокои след..

публикувано на 29.09.16 в 08:27