Постепенно рали на американския фондов пазар

Снимка: Архив

Сегашното рали на американския фондов пазар е едно от най-постепенните, които някога съм виждал. Така започва коментара си Еди Елфенбайн за Crossing Wall Street. Неговият портфейл от компании побеждава широкия американски индекс през всяка от последните шест години, а CNN/Money го нарича най-добрия buy and hold блогър.

Постепенното рали на пазара, което наблюдаваме, се състои в това, че пазарът расте с малки крачки почти ежедневно, което авторът счита за статистически забележително – индустриалният индекс Dow Jones не е имал понижение в три поредни дни цяла година.

Широкият S&P 500 вече повече от 100 дни не е имал понижение от 5%, което е най-дългият му такъв период от 2007-а година насам. Най-голямото му понижение, измерено от постигнат връх, е било 3,49%, което пък не е виждано от 1995-а година насам.

Този коментар е със съдействието на ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД, www.bulltrend-bg.com

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подновеното напрежение около Дойче банк разтресе европейските фондови пазари

Подновените разпродажби на акции на Дойче банк през последните 24 часа провокират солиден спад на европейските фондови борси през последния септемврийски ден на търговия. Напрежението около водещия немския кредитор се засили отново през вчерашната търговия на "Уолстрийт" след информации, че големи клиенти на банката в лицето на няколко хедж..

публикувано на 30.09.16 в 15:00

Изплашени клиенти започват да теглят милиарди долари от Дойче банк

Неколцина клиенти на Дойче банк, сред които няколко големи и влиятелни хедж фондове, са започнали да изтеглят милиарди долари от банката на фона на опасенията за нейната стабилност и на техните експозиции в кредитната институция, съобщават източници, близки до клиенти на банката, цитирани от "Уолстрийт Джърнъл" и от агенция "Блумбърг". Редица..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

Опасения на капиталовите пазари, породени от Дойче банк

Американските индекси се понижиха заради нарастващите опасения, че неволите на Дойче банк ще повлекат световния финансов сектор. Вчера той беше основният губещ на Уолстрийт с намаление от 1,5% след репортаж на "Блумбърг", показал, че някои от клиентите на Дойче банк са вече разтревожени. Във Великобритания FTSE 100 напредна с 1%. Начело..

публикувано на 30.09.16 в 08:15

Спад на доходността на американските облигации

Доходността по 10-годишните американски облигации падна с 2.4 базови пункта до 1.548%, докато тази по 2-годишните книжа слезе с 3.4 базови пункта до 0.722%. Rates Last Change Range UST 10 years   1.560 -0.012   1.541-1.600..

публикувано на 30.09.16 в 08:13

ОПЕК и Дойчебанк успокоиха пазарите

Американските индекси най-сетне отчетоха широки печалби, подпомогнати от споразумението за производството на ОПЕК. Стандард енд Пуърс скочи с 0.5% до 2171.37, като начело на растежа беше енергийният сектор, който нарасна с 4.3%. Европейските индекси нараснаха при по-добре представилия се банков сектор, който изглежда се успокои след..

публикувано на 29.09.16 в 08:27