Позитивен старт на пазара на акции на Уолстрийт

Снимка: Архив

Пазарът на акции на Уолстрийт отваря с добро повишение, тъй като инвеститорите реагират с риск-апетит на поредните добри икономически данни от Китай и Япония.

На този етап се игнорират опасенията за предстояща военна офанзива срещу Сирия и несигурността относно бъдещето на политиката на парични стимули на Фед след петъчните по-слаби данни за работната заетост в САЩ през август.

Индексът на "сините чипове" DJIA се повишава с 0,62%, широкият индекс S&P500 с 0,58%, а технологичният индекс Nasdaq с 0,68%. В края на петъчната търговия фондовият пазар на Уолстрийт приключи без съществени промени спрямо нивата от четвъртък, след като в началото на търговията имаше доста солиден първоначален спад, провокиран от изявлението на руския президент Путин, че неговата страна ще окаже подкрепа на Дамаск, в т.ч. и въоръжена, ако Сирия бъде нападната.

В подкрепа на днешното възходящо движение е доброто повишение на акциите на Apple с 1,36% към 505 долара за акция преди технологичният гигант да оповести две нови версии на iPhone до края на седмицата.

Графика на американския фондов индекс S&P500 (на дневна база)

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подновеното напрежение около Дойче банк разтресе европейските фондови пазари

Подновените разпродажби на акции на Дойче банк през последните 24 часа провокират солиден спад на европейските фондови борси през последния септемврийски ден на търговия. Напрежението около водещия немския кредитор се засили отново през вчерашната търговия на "Уолстрийт" след информации, че големи клиенти на банката в лицето на няколко хедж..

публикувано на 30.09.16 в 15:00

Изплашени клиенти започват да теглят милиарди долари от Дойче банк

Неколцина клиенти на Дойче банк, сред които няколко големи и влиятелни хедж фондове, са започнали да изтеглят милиарди долари от банката на фона на опасенията за нейната стабилност и на техните експозиции в кредитната институция, съобщават източници, близки до клиенти на банката, цитирани от "Уолстрийт Джърнъл" и от агенция "Блумбърг". Редица..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

Опасения на капиталовите пазари, породени от Дойче банк

Американските индекси се понижиха заради нарастващите опасения, че неволите на Дойче банк ще повлекат световния финансов сектор. Вчера той беше основният губещ на Уолстрийт с намаление от 1,5% след репортаж на "Блумбърг", показал, че някои от клиентите на Дойче банк са вече разтревожени. Във Великобритания FTSE 100 напредна с 1%. Начело..

публикувано на 30.09.16 в 08:15

Спад на доходността на американските облигации

Доходността по 10-годишните американски облигации падна с 2.4 базови пункта до 1.548%, докато тази по 2-годишните книжа слезе с 3.4 базови пункта до 0.722%. Rates Last Change Range UST 10 years   1.560 -0.012   1.541-1.600..

публикувано на 30.09.16 в 08:13

ОПЕК и Дойчебанк успокоиха пазарите

Американските индекси най-сетне отчетоха широки печалби, подпомогнати от споразумението за производството на ОПЕК. Стандард енд Пуърс скочи с 0.5% до 2171.37, като начело на растежа беше енергийният сектор, който нарасна с 4.3%. Европейските индекси нараснаха при по-добре представилия се банков сектор, който изглежда се успокои след..

публикувано на 29.09.16 в 08:27