Предстоят значителни размествания в компаниите, които влизат в индекса Дау Джоунс

Снимка: Архив

Големите американски компании Alcoa Inc., Hewlett-Packard Co. и Bank of America Corp. ще бъдат изтеглени от индексът на "сините чипове" Дау Джоунс през следващата седмица, като това ще представлява най-голямото разместване в 30-те водещи компании от 2004-а година насам.

Компанията Aloca, която беше част от индекса DJIA от 54 години насам, ще бъде заменена с Nike Inc. Компанията Visa Inc. ще измести от водещия фондов индекс Hewlett-Packard Co. (след като HP влезе в DJIA през 1997-а година), а американската банка Goldman Sachs Group Inc. ще измести Bank of America, която прекара пет години сред 30-те "сини чипове".

Тази най-голяма промяна в индекса Дау Джоунс от близо десетилетие насам ще стане факт на 20-и септември. Промяната беше провокирана от ниските цени на акциите на трите компании, които ще бъдат изтеглени от индекса и желанието за диверсифициране на секторната и индустриална представителност в него, се посочва в изявление на S&P Dow Jones Indices LLC. - компанията, която определя индекса Дау Джоунс.

Това ще представлява най-значимата промяна в DJIA от април 2004-а година, когато компаниите American International Group Inc., Pfizer Inc. и Verizon Communications Inc. заместиха в индекса на 30-те "сини чипове" AT&T Corp., Eastman Kodak Co. и International Paper Co.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подновеното напрежение около Дойче банк разтресе европейските фондови пазари

Подновените разпродажби на акции на Дойче банк през последните 24 часа провокират солиден спад на европейските фондови борси през последния септемврийски ден на търговия. Напрежението около водещия немския кредитор се засили отново през вчерашната търговия на "Уолстрийт" след информации, че големи клиенти на банката в лицето на няколко хедж..

публикувано на 30.09.16 в 15:00

Изплашени клиенти започват да теглят милиарди долари от Дойче банк

Неколцина клиенти на Дойче банк, сред които няколко големи и влиятелни хедж фондове, са започнали да изтеглят милиарди долари от банката на фона на опасенията за нейната стабилност и на техните експозиции в кредитната институция, съобщават източници, близки до клиенти на банката, цитирани от "Уолстрийт Джърнъл" и от агенция "Блумбърг". Редица..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

Опасения на капиталовите пазари, породени от Дойче банк

Американските индекси се понижиха заради нарастващите опасения, че неволите на Дойче банк ще повлекат световния финансов сектор. Вчера той беше основният губещ на Уолстрийт с намаление от 1,5% след репортаж на "Блумбърг", показал, че някои от клиентите на Дойче банк са вече разтревожени. Във Великобритания FTSE 100 напредна с 1%. Начело..

публикувано на 30.09.16 в 08:15

Спад на доходността на американските облигации

Доходността по 10-годишните американски облигации падна с 2.4 базови пункта до 1.548%, докато тази по 2-годишните книжа слезе с 3.4 базови пункта до 0.722%. Rates Last Change Range UST 10 years   1.560 -0.012   1.541-1.600..

публикувано на 30.09.16 в 08:13

ОПЕК и Дойчебанк успокоиха пазарите

Американските индекси най-сетне отчетоха широки печалби, подпомогнати от споразумението за производството на ОПЕК. Стандард енд Пуърс скочи с 0.5% до 2171.37, като начело на растежа беше енергийният сектор, който нарасна с 4.3%. Европейските индекси нараснаха при по-добре представилия се банков сектор, който изглежда се успокои след..

публикувано на 29.09.16 в 08:27