Резултатите на Ситигруп и силните продажби на дребно в САЩ доведоха до ръст на борсовите индекси

възходящо движение на финансовите пазари

Американските акции отчетоха ръст в понеделник благодарение на резултатите на Ситигруп и силните продажби на дребно в страната, които дадоха основание на инвеститорите да купуват акции, въпреки повишената геополитическа несигурност.

Търговията започна с покачване след силните резултати на Ситигруп и позитивните данни за продажбите на дребно, но в последните часове част от печалбите бяха загубени. Насдак и Стандард енд Пуърс дори за момент преминаха на отрицателна територия, но все пак успяха да приключат с печалби.

Геополитическата несигурност отново стана централна тема след като про-руските сепаратисти пренебрегнаха ултиматума да освободят окупираните правителствени сгради в източна Украйна, докато заплахата за военна офанзива на правителствените сили не се материализира. Междувременно бунтовниците в Славянск отправиха смел призив към руския президент Владимир Путин да им помогне.

Ситигруп поведе финансовия сектор напред когато отчете по-добри от очакваното резултати за тримесечието. Те се дължаха на по-малките загуби при затруднените активи, въпреки че приходите са спаднали.

Дау Джоунс скочи със 146.49 пункта или 0.91% и завърши на 16 173.24. Стандард енд Пуърс спечели 14.92 пункта или 0.82% и финишира на 1830.61. Насдак напредна с 22.96 пункта или 0.57% и приключи на 4022.69.

Руските акции паднаха с 1.3%, а рублата поевтиня до 3-седмично дъно срещу долара, докато Украйна се приготвяше за военна намеса, което увеличи страховете за ответни руски действия и нови санкции на Запада срещу Москва.

Цената на петрола сорт Брент скочи с 1.4% заради опасения за прекъсване на доставките или санкции срещу Русия.

Продажбите на дребно в САЩ отчетоха през месец март най-голям ръст за последната година и половина. Покачването е по-голямо от прогнозираното и е нов сигнал, че икономиката се възражда след забавянето през зимата.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подновеното напрежение около Дойче банк разтресе европейските фондови пазари

Подновените разпродажби на акции на Дойче банк през последните 24 часа провокират солиден спад на европейските фондови борси през последния септемврийски ден на търговия. Напрежението около водещия немския кредитор се засили отново през вчерашната търговия на "Уолстрийт" след информации, че големи клиенти на банката в лицето на няколко хедж..

публикувано на 30.09.16 в 15:00

Изплашени клиенти започват да теглят милиарди долари от Дойче банк

Неколцина клиенти на Дойче банк, сред които няколко големи и влиятелни хедж фондове, са започнали да изтеглят милиарди долари от банката на фона на опасенията за нейната стабилност и на техните експозиции в кредитната институция, съобщават източници, близки до клиенти на банката, цитирани от "Уолстрийт Джърнъл" и от агенция "Блумбърг". Редица..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

Опасения на капиталовите пазари, породени от Дойче банк

Американските индекси се понижиха заради нарастващите опасения, че неволите на Дойче банк ще повлекат световния финансов сектор. Вчера той беше основният губещ на Уолстрийт с намаление от 1,5% след репортаж на "Блумбърг", показал, че някои от клиентите на Дойче банк са вече разтревожени. Във Великобритания FTSE 100 напредна с 1%. Начело..

публикувано на 30.09.16 в 08:15

Спад на доходността на американските облигации

Доходността по 10-годишните американски облигации падна с 2.4 базови пункта до 1.548%, докато тази по 2-годишните книжа слезе с 3.4 базови пункта до 0.722%. Rates Last Change Range UST 10 years   1.560 -0.012   1.541-1.600..

публикувано на 30.09.16 в 08:13

ОПЕК и Дойчебанк успокоиха пазарите

Американските индекси най-сетне отчетоха широки печалби, подпомогнати от споразумението за производството на ОПЕК. Стандард енд Пуърс скочи с 0.5% до 2171.37, като начело на растежа беше енергийният сектор, който нарасна с 4.3%. Европейските индекси нараснаха при по-добре представилия се банков сектор, който изглежда се успокои след..

публикувано на 29.09.16 в 08:27