Проучване показа забавяне в растежа на развиващите се икономики

Според проучване на "Муудис", една от най-големите агенции за кредитен рейтинг в света, държавите с развиващи се пазари, известни със своите млади популации и бърз икономически растеж, показват признаци на забавяне. "Муудис" ревизираха прогнозите си за ръста на БВП за развиващите се пазари, тъй като високата инфлация и по-ниското търсене на износа от страна на Китай натежаха върху техните икономики.

Очаква се икономическият растеж в Бразилия и Южна Африка да бъде приглушен, а икономиките на Аржентина и Русия да се свият. Сред двадесетте най-големи страни с развиващи се пазари, изключвайки Китай, прогнозата е за ръст на БВП от 2,1% през тази година и 2,7% през 2015-а.

Това темпо на растеж е много по-ниско от предкризисните си нива и е сравнимо с очакванията за по-големите държави.

Сред Г-20 се очаква растежът да се ускори през следващата година, нараствайки от 2,8% през 2014-а до 3,2%, въпреки че в еврозоната се очаква слаб растеж за продължителен период от време.

В Европа контрастът между стабилния растеж във Великобритания през изминалата година и много ниския растеж в еврозоната е рязък и се очаква да се запази през тази и следващата година, заяви Мари Дирон, член на екипа за макрофинансов анализ на "Муудис".

Очаква се световния растеж да стане осезаем през 2015-а, но се очаква някои източници на риск да представляват сериозна заплаха за тази перспектива.

Въпреки смесените икономически развития по света и нарастващото политическо напрежение пазарната волатилност остава ниска, а цените на активите високи.

Рязкото забавяне в Китай, предизвикано от жилищната криза, се цитира като една от възможните заплахи за инвеститорското доверие.

Въпреки това от "Муудис" вярват, че единствено едновременна корекция на финансовите пазари би могла да има видим ефект върху световния растеж.

Бул Тренд Трейдър




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подновеното напрежение около Дойче банк разтресе европейските фондови пазари

Подновените разпродажби на акции на Дойче банк през последните 24 часа провокират солиден спад на европейските фондови борси през последния септемврийски ден на търговия. Напрежението около водещия немския кредитор се засили отново през вчерашната търговия на "Уолстрийт" след информации, че големи клиенти на банката в лицето на няколко хедж..

публикувано на 30.09.16 в 15:00

Изплашени клиенти започват да теглят милиарди долари от Дойче банк

Неколцина клиенти на Дойче банк, сред които няколко големи и влиятелни хедж фондове, са започнали да изтеглят милиарди долари от банката на фона на опасенията за нейната стабилност и на техните експозиции в кредитната институция, съобщават източници, близки до клиенти на банката, цитирани от "Уолстрийт Джърнъл" и от агенция "Блумбърг". Редица..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

Опасения на капиталовите пазари, породени от Дойче банк

Американските индекси се понижиха заради нарастващите опасения, че неволите на Дойче банк ще повлекат световния финансов сектор. Вчера той беше основният губещ на Уолстрийт с намаление от 1,5% след репортаж на "Блумбърг", показал, че някои от клиентите на Дойче банк са вече разтревожени. Във Великобритания FTSE 100 напредна с 1%. Начело..

публикувано на 30.09.16 в 08:15

Спад на доходността на американските облигации

Доходността по 10-годишните американски облигации падна с 2.4 базови пункта до 1.548%, докато тази по 2-годишните книжа слезе с 3.4 базови пункта до 0.722%. Rates Last Change Range UST 10 years   1.560 -0.012   1.541-1.600..

публикувано на 30.09.16 в 08:13

ОПЕК и Дойчебанк успокоиха пазарите

Американските индекси най-сетне отчетоха широки печалби, подпомогнати от споразумението за производството на ОПЕК. Стандард енд Пуърс скочи с 0.5% до 2171.37, като начело на растежа беше енергийният сектор, който нарасна с 4.3%. Европейските индекси нараснаха при по-добре представилия се банков сектор, който изглежда се успокои след..

публикувано на 29.09.16 в 08:27