Жилищните продажби в Сингапур спадат до най-ниското си дъно през 2014-а

На фона на затягане на кредитната политика на правителството при покупка на имоти жилищните продажби в Сингапур се понижиха до най-ниското си дъно през ноември.

Правителството предприе ограничителни мерки през 2009-а година, като най-стриктните бяха въведени през 2013-а година, в частност таван на дълга до 60% от дохода на кредитоискателя и увеличаване на данъците върху недвижимите имоти. Жилищните цени спаднаха за четвърто поредно тримесечие през последните три месеца, сочат данни от изследване на правителството.

Охлаждащият ефект на мерките, въведени предходната година, не остана незабелязан, коментира Доналд Хан, управляващ директор на Chestertons, агенция за недвижими имоти.

Според изследване на информационната агенция "Блумбърг" ръстът от 6,4% на ипотечните кредити през октомври е най-слабият от май 2007-а година.

Цените на жилищните имоти в Сингапур трябва да спаднат още, коментира финансовият министър на страната.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Стагнация на потребителските разходи в САЩ през август

След четири поредни месеца на растеж, през август потребителските разходи в САЩ останаха без промяна спрямо юли, което е сигнал за известна предпазливост сред американските домакинства на фона на все още слабия растеж на водещата световна икономика. Личните доходи в САЩ, включващи доходи от заплата и от други източници, нараснаха очаквано..

публикувано на 30.09.16 в 15:59

По-добро от очакваното представяне на британската икономика в месеците преди Brexit

Икономиката на Великобритания се представи изненадващо добре преди референдума на 23-ти юни за бъдещето на страната във или извън ЕС, нараствайки през второто тримесечие с по-солидно от предишните оценки темпо и спрямо това в началото на годината, показва окончателна оценка на британската статистика ONS. Брутният вътрешен продукт на..

публикувано на 30.09.16 в 13:55

Спад на безработицата в България до близо 7-годишно дъно при нейна стабилизация в целия ЕС

Безработицата в 28-те страни - членки на Европейския съюз стабилизира през август за четвърти пореден месец в 7-годишно дъно от 8,6%, като в същото време безработицата в България отбеляза понижение до 7,7%, достигайки най-ниско ниво от октомври 2009-а година, показват последните данни на Евростат. Безработицата в ЕС остана през август на..

публикувано на 30.09.16 в 13:05

Ускоряване на инфлацията в еврозоната през септември до близо двугодишен връх от 0,4 на сто

Инфлацията в еврозоната се ускори през септември до най-високо ниво от близо две години насам, но все още остава далеч под целевото ниво на Европейската централна банка, показват предварителни данни на Евростат. Индексът на потребителски цени (CPI) в 19-те страни-членки на единния валутен блок се повиши очаквано през септември с 0,4% на..

публикувано на 30.09.16 в 12:27

Поредно понижение на производствените цени в България през август

Производствените цени в България се понижават през август спрямо месец по-рано и бележат пореден спад на годишна база, показват данни на Националния статистически институт. Общият индекс на цените на производител в България (PPI индекс) намалява с 0,3% спрямо юли, когато се понижиха с 0,2 на сто. Понижение на цените се наблюдава в добивната..

публикувано на 30.09.16 в 12:10